پروفیل چیست؟
پروفیل چیست؟
پروفیلها در طولهای مختلف (معمولا ۶ و ۱۲ متری) تولید میشوند. قیمت پروفیل با ابعاد سطح مقطع و ضخامت و طول آن ارتباط مستقیم دارد. مهندسان عمران باید قبل از ساخت یک بنا تمام محاسبات نیرویهای یک سازه را انجام دهند و پروفیل مناسب را انتخاب نمایند. باید استفاده از آن به گونهای باشد که بین ایمنی سازه و هزینه تمام شده ساخت یک بنا تعادل برقرار باشد. همچنین مهندسان به کاربری یک ساختمان و تعداد افرادی که روزانه رفت و آمد دارند دقت میکنند.
در زمان قدیم برای ساخت در و پنجره از چوب و مواد طبیعی استفاده میشد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی انواع فلزات جای خود را با چوب عوض کردند. زیرا چوب هم زود خراب میشد و هم قیمت بالایی داشت. همچنین برای استفاده از چوب باید منابع طبیعی زیادی نابود میشد. به همین دلیل بعد از جنگ جهانی دوم سعی کردند که انواع فلزات را در قالبهای مختلف برای ساخت در و پنجره و نرده و… طراحی کنند.
همانطور که ذکر کردیم در دنیای امروز هزینه و دوام کار اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل متخصصان صنایع ساختمانی و عمرانی دریافتند که میتوانند با تولید فلزاتی مکعب مستطیل شکل توخالی هم مواد اولیه کمتری به کار ببرند و ارزانتر شود و هم مقاومت و دوام بالایی در برابر عوامل طبیعی داشته باشد. همچنین این محصول نسبت به میلههای توپر وزن کمتری دارد و امنیت سازه را تقویت میکند.
در ساختمان هم در سقف و ناودانی تا سازه اصلی ساختمان کاربرد دارد. پروفیلها معمولا از جنس فولاد هستند. دستهای از آنها با جوش به هم متصل میشوند و دستهای دیگر بدون درز هستند. پروفیلهای بدون درز نیاز به استفاده از دستگاه جوش ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید