سقف کاذب ، کاربرد ، ویژگی و مزایا
سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب نوعی سقف ثانویه برای ساختمان محسوب میشود که در پایین سقف اصلی نصب میشود. این سقف به سقف اصلی و دیوارهای اطراف متصل میگردد و سازه اصلی بار آن را تحمل میکند. سقف کاذب به عنوان یک پوشش برای سقف اصلی در نظر گرفته میشود. این پوشش علاوه بر زیبایی سقف، به منظور مخفی نگه داشتن تأسیسات و سیم کشیها به کار میرود.
سقف کاذب با مصالح سبک ساخته شده و توسط اسکلتی محکم به زیر سقف اصلی وصل میشود به طوری که هیچ گونه فشاری به سقف کاذب وارد نمیشود. این سقفها با طراحیهای منحصر بفرد، دکوراسیون را زیباتر نشان میدهند و جلوه ای متفاوت به آن میبخشند.
کاربرد و مزایای سقف کاذب
سقف کاذب در ساختمانهای مسکونی ، تجاری و اداری ، ساختمان های صنعتی ، ساختمان های ورزشی و خدماتی کاربرد دارند. در ادامه به شرح برخی ار موارد کاربرد سقف کاذب و ویژگی ها و مزایای آن خواهیم پرداخت:
پوشش تاسیسات: سقف کاذب به عنوان یک پوشش برای سقف اصلی در نظر گرفته میشود. با استفاده از آن میتوان تاسیسات و سیم کشیها را پوشش داد و دغدغه مخفی نگه داشتن آنها را رفع نمود.
آکوستیک نمودن فضا: سقف کاذب نقش کلیدی در آکوستیک و جذب صدا دارد. طراحی آن به گونه ای است که به کاهش نویز می افزاید.
ایجاد حجمهای دکوراتیو: این سقفها به دلیل انعطافپذیری بالا، امکان ایجاد اشکال هندسی به صورت دلخواه را فراهم میکنند. سقف کاذب به اسکلت اصلی ساختمان متصل که بار آن به سازه اصلی ساختمان وارد میگردد که میان سقف اصلی و سقف کاذب یک فضای خالی ایجاد میشود. این فضای خالی امکان ایجاد حجمهای دکوراتیو را فراهم میکند
عایق در برابر برودت و حرارت: سقف کاذب به عنوان یک عایق در برابر برودت و حرارت عمل میکند. این ویژگی باعث میشود تا در فصول گرم سال، حرارت اضافی به داخل فضا وارد نشود و در فصول سرد سال، حرارت داخل فضا از دست نرود.
عایق در برابر آلودگیهای صوتی: سقف کاذب نقش کلیدی در آکوستیک و جذب صدا دارد. این ویژگی باعث میشود تا سر و صداهای اضافی در فضا کاهش یابد.
مقاوم در برابر رطوبت: سقف کاذب مقاوم در برابر رطوبت است. این ویژگی باعث میشود تا در شرایط مرطوب، سقف کاذب خراب نشود و عملکرد خود را حفظ کند.
جلوگیری از اتلاف رطوبت و دما: استفاده از سقف کاذب می تواند در مصرف انرژی موثر باشد زیرا به کاهش گرما در تابستان و سرما در زمستان کمک می کند و در نتیجه قبض برق را کاهش می دهد.
ایجاد بستر نورپردازی مدرن: استفاده از سقف کاذب می تواند از نظر تاسیساتی در اجرای نورپردازی های بسیار زیبا در فضای مورد نظر و سیم کشی آسان تر انجام شود.
قیمت مناسب: هزینه اجرای این سقفها در مقایسه با تعمیر و بازسازی سقف اصلی کمتر است.
نبشی سفید
قابلیت جا به جایی
تعمیر آسان
به طور کلی، سقف کاذب برای عایق نمودن سقف در برابر صدا و حرارت، اجرای نورپردازیهای دکوراتیو و پوشش سیمهای تأسیسات کاربرد دارد. این سقفها قابلیت جابجایی دارند، هزینه اجرای آنها در مقایسه با تعمیر و بازسازی سقف اصلی کمتر است، باعث جذب صدا شده و از انتقال صدا ممانعت میکند. همچنین، تعمیر سقف کاذب آسان است.
انواع سقف کاذب
انواع سقف کاذب
سقف کاذب برای کاربردهای مختلفی مثل عایق کردن سقف اصلی در برابر صوت و حرارت، پوشاندن تاسیسات سقف اصلی و یا زیبایی فضا به کار برده میشود.
بر اساس ماده استفاده شده، سقفهای کاذب را میتوان به انواع زیر تقسیمبندی کرد:
سقف کاذب چوبی
سقف کاذب PVC (پی وی سی)
سقف کاذب آی گلس (شیشهای)
سقف کاذب آلومینیومی
سقف کاذب آکوستیک
سقف کاذب کناف
سقف کاذب رابیتس
سقف کاذب کناف از نوعی پنلهای گچی پیشساخته ساخته میشود و از طریق پروفیلهای سرد نورد شده به هم متصل میشوند. این سقف یکی از مهمترین سقفهای کاذب ساختمانی است و به گونهای جزء شیوههای جدید در طراحی و دکوراسیون به شمار میآید.
سقف کاذب کناف به دلیل سبکی، ارزانی، نصب سریع و انعطاف پذیری بالا امروزه کاربرد زیادی در صنعت ساختمان دارد. سقف کناف به دو مدل ساده و دکوراتیو تقسیم بندی می شوند. سقف کناف ساده به نصب پنل های گچی به صورت ساده و مسطح می گفته می شود و سقف کاذب کناف دکوراتیو به سقف های اطلاق می شود که دارای طرح های خاص باشند.
هر یک از این انواع سقف کاذب خصوصیات و کاربردهای خاص خود را دارند. انتخاب نوع سقف کاذب بستگی به نیازها و سلیقه شما دارد.
دیدگاهتان را بنویسید