رابیتس کاری سقف
رابیتس کاری سقف
راویز کاری سقف یکی از روشهای محبوب در اصلاح داخلی است که به عنوان رابیتس کاری سقف نیز شناخته میشود. این نوع سقف کاذب، که اغلب از گچ و فرمهای منحنی تشکیل شده است، نیازمند ایجاد فرم و بستر مناسب قبل از شروع به کار است.
برای اجرای راویز کاری سقف، ابتدا سازه سقف با استفاده از میلگرد و نبشی اجرا میشود. سپس رویهای از ورقهای رابیتس و ملات گچ بر روی آن قرار میگیرد. این روش امکان اجرای طرحها و گچبریهای مختلف را فراهم میکند و میتوان از آن برای ایجاد نور مخفی در سقف استفاده کرد.
قیمت راویز کاری سقف به عواملی مانند متراژ، طرح، هزینه جوشکاری و نصاب بستگی دارد. همچنین استفاده از میلگردهای خاص در رابیتس بندی و هزینه گچکاری نیز بر قیمت نهایی تأثیرگذار است. قیمت راویز کاری سقف معمولاً بر اساس مترمربع تعیین میشود و به برند، کیفیت و متریال اولیه بستگی دارد. همچنین، پیچیدگی طرح و شرایط محل اجرا نیز ممکن است قیمت را تغییر دهد.
راویز کاری سقف در انواع طرحها مانند ساده، مدرن و کلاسیک قابل اجرا است. قیمت و مدت زمان اجرا به تعداد عوامل مختلف بستگی دارد و ممکن است متغیر باشد. سپری سقف کاذب
رابیتس کاری سقف پذیرایی
نمایی که رابیتس پذیرایی ایجاد می کند بسیار زیبا و کاملا منحصر به فرد است. در واقع مشتری جذب طرح های رابیتس کاری سقف پذیرایی می گردد. از ورق های نازک تر رابیتس در سقف کاذب که نیازمند انعطاف بیشتر برای فرم بخشی به آن است، استفاده می شود. بسته به پیچیدگی طرح مخصوصا در ایجاد سقف کاذب و یا بخش هایی از نمای رومی به مهارت بالای افراد در رابیتس کاری نیاز است. با توجه به دکوراسیون، می توان رنگ رابیتس کاری سقف پذیرایی را انتخاب و اجرا نمود.
برای اجرای آن می توان از انواع رابیتس کاری سقف پذیرایی ساده ، مدرن و یا حتی کلاسیک استفاده نمود. نورپردازی آن با توجه به طرح سقف انجام می شود. به طور مثال غالبا برای رابیتس سقف پذیرایی کلاسیک از لوستر استفاده می گردد. برای نورپردازی رابیتس کاری سقف پذیرایی ساده می توان از نور مخفی، نواری، هالوژن و … استفاده کرد.
رابیتس کاری سقف آشپزخانه
رابیتس کاری سقف آشپزخانه نیز از دیگر روش های زیباسازی منزل است. این کار باید به بهترین نحو انجام شود، به طوری که اشکال و یا نقص آشپزخانه را بر طرف نموده و بپوشاند. اگر چه این سقف در طرح های مختلف قابل اجرا است، اما رابیتس کاری سقف کاذب ساده آشپزخانه ، ماندگاری بیشتری داشته و سال های متمادی از جذابیت برخوردار می باشد.
طرح رابیتس کاری سقف پارکینگ
علاوه بر فضای داخلی منازل، می توان سقف پارکینگ را نیز رابیتس کاری نمود. طرح رابیتس کاری سقف پارکینگ به ویژه در مجتمع های مسکونی بزرگ حائز اهمیت است. اجرای سقف کاذب برای پارکینگ می تواند موجب افزایش ارزش ساختمان شود. نبشی سفید
نحوه رابیتس کاری سقف
نحوه رابیتس کاری سقف و مراحل آن شامل نصب میلگردهای آویز، نبشی، میلگردهای فرعی، نصب رابیتس و گچکاری می باشد. در ادامه نحوه رابیتس کاری سقف توضیح داده شده است.
نصب میلگردهای آویز
نصب میلگردهای آویز در انواع رابیتس کاری سقف به دو روش دفنی و جوشی انجام می شود. در روش دفنی در سقف اصلی دفن شده اند و در روش جوشی به تیرآهن سقف جوش داده می شود. میلگردها بار سقف کاذب را به سقف سازه ای منتقل می کند. رابیتس سقف به قسمتی از میلگردها که از سقف بیرون زده متصل می شوند. آنچه در مورد نصب میلگرد ضروری است رعایت فاصله استاندارد می باشد. فاصله بین میلگردها عموما بین ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر در نظر گرفته می شود. در مواقعی همچون انواع طراحی های پیچیده رابیتس پذیرایی ، این فاصله تا ۳۰ سانتی متر کاهش می یابد.
نصب آویزها به نوع سقف وابسته است. در اسکلت بتنی، تمهیدات لازم برای نصب آویزها، باید قبل از بتن ریزی سقف در نظر گرفته شود. در سقف های کرومیت نیز در همین مرحله آویزهای سقف رابیتس تعبیه می شوند، ضمن اینکه باید از جوش میلگردها به تیرچه اجتناب گردد. در سقف های عرشه فولادی، در صورتی که فاصله تیرهای فرعی از هم زیاد باشد، باید نبشی کشی به نحو مناسب انجام شده و آویزها به آن جوش شوند. جوش دادن آویزها به ورق های نازک سقف مجاز نیست.
نصب نبشی در رابیتس بندی سقف
پس از نصب میلگردها خط تراز یکدست شده و نبشی های حمال بدان ها جوش داده می شود. این نبشی ها نقش اصلی انتقال بار سقف کاذب به میلگردهای آویز و سقف اصلی را بر عهده دارند. نبشی ها باید با جوش مناسب به آویزها متصل شوند. در کناره سقف و کنج ها نیز استفاده از نبشی باربر الزامی است. پس از آن برای ایجاد فرم دلخواه، میلگردهای فرعی نمره پایین در فواصل ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر و به صورت دو شبکه عمود بر هم، به نبشی ها جوش داده می شوند.
فاصله میلگردهای فرعی از هم با توجه به نوع رابیتس و طرح سقف رابیتس تعیین می شود. حداقل طول جوش اتصال میلگردهای فرعی به نبشی باربر باید یک سانتی متر از هر طرف لحاظ گردد. سایز میلگردهای فرعی، معمولا بین ۸ تا ۱۰ میلی متر مناسب است.
نصب رابیتس سقف
پس از زیرسازی، توری رابیتس سقف بر روی میلگردها نصب می شود. برای محکم کردن نیاز به جوشکاری رابیتس است. استفاده از سیم های گالوانیزه موسوم به سیم رابیتس بندی مناسب تر است. در محل به هم رسیدن رابیتس باید حدود ۷ تا ۱۰ سانتیمتر هم پوشانی داشته باشند و محل هم پوشانی توسط سیم رابیتس محکم شود. کنترل تراز از مهمترین بخش های رابیتس کاری سقف است.
چنانچه که فاصله میلگردها زیاد باشد، باید از رابیتس هایی با وزن بالا استفاده شود تا از شکم دادن رابیتس ها پس از نصب جلوگیری به عمل آید. در راویز سقف ساده ، صفحات رابیتس باید زیر فوم سقف نصب شود. در سقف ها دکوراتیو، برگه های رابیتس باید تا لبه های کار کشیده شوند.
گچکاری روی رابیتس سقف
پس از تکمیل رابیتس کاری ، نوبت گچکاری روی رابیتس سقف است. در این مرحله ابتدا آستر کار با استفاده از اندود گچ و خاک اجرا شده و با شمشه کشی تسطیح می گردد. نفوذ اندود به رابیتس موجب گیرش بسیار مناسب بین آنها و کاهش احتمال جداشدگی و بروز ترک می شود. پس از خشک شدن کار، برای ایجاد سطحی صاف و صیقلی، روی آن را با ملات گچ سفیدکاری کرده و با شمشه و ماله فلزی پرداخت می کنند. سطح نهایی باید کاملا صاف و آماده گچ بری و گچ پرداخت باشد. تعبیه محل چراغ ها و نور مخفی باید پیش از گچکاری روی رابیتس انجام شود.
ویژگی های سقف کاذب رابیتس
سقف کاذب رابیتس دارای مزایا و معایبی در مقایسه با برخی دیگر از انواع سقف کاذب می باشد. از جمله مزایای انواع رابیتس کاری سقف ، در دسترس بودن مصالح، امکان پیاده سازی طرح های مختلف (طرح پذیری بالا)، مناسب بودن قیمت رابیتس کاری سقف و سهولت اجرا است. وزن زیاد و سرعت اجرای متوسط از جمله ویژگی های راویزکاری سقف محسوب می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید