آدرس

میدان 9 دی، بسمت راه آهن، خیابان ایروانی، بن بست زربافیان، پلاک 291

تلفن

02155460198 - 02155460199 - 02155461419

ارزان ترین سقف کاذب چیست؟

۱۹ تیر ۱۴۰۳ 158 بازدید بدون دیدگاه
ارزان ترین سقف کاذب چیست؟

ارزان ترین سقف کاذب چیست؟

در این مقاله، قصد داریم به بررسی تنوع انواع سقف‌های کاذب بپردازیم. همچنین با توجه به این تنوع، به بررسی انواع ارزان ترین سقف کاذب و نکاتی که برای انتخاب آن‌ها باید مد نظر قرار دهید، بپردازیم.

سقف کاذب چه انواعی داره؟

دسته‌بندی ‌های مختلفی از سقف کاذب وجود داره که هر کدوم قیمت خاص خودشون رو دارن. پس در ابتدا لازمه انواع سقف کاذب رو با هم مرور کنیم:

سقف‌های کاذب رو از نظر کاربَری میشه به دو نوع کلی تقسیم کرد:

  1. سقف‌های کاذب تایل یا مشبک (در جنس‌های مختلف و بصورت تایل‌های 60*60 سانتیمتر اجرا میشن)؛ و
  2. سقف‌های کاذب یکپارچه و دکوراتیو (در انواع مختلفِ کناف، رابیتس و .. و با طرح‌های بسیار متنوع قابلیت اجرا دارن).

 

سقف کاذب تایل بیشتر در فضاهای اداری و تجاری کاربرد داره و در سقف‌های مسکونی بکار نمیره. اما قیمت تایل نسبت به سقف‌های یکپارچه‌ی طرح دار بسیار ارزان‌تر است. در ادامه، دسته‌بندی سقف‌های کاذب رو بر اساس متریال مصرفی بررسی می‌کنیم. واضحه که جنس سقف و تکنولوژی ساخت اون یکی از موثرترین عوامل در تعیین قیمت هست.

سقف کاذب

از بین هشت نوع سقف کاذبی که در بالا گفتیم، سقف کاذب پی وی سی، کناف، رابیتس و نسبت به سایر سقف‌های کاذب، پرکاربردتر و نسبتاً ارزان‌تر هستن. پس چون هدف ما در این مطلب بررسی ارزان‌ترین سقف کاذب هست، فقط همین سه مورد رو در ادامه بررسی می‌کنیم. اگر مایل به شناخت بیشتر انواع سقف کاذب و مزایا و معایب هر کدوم هستی، می‌تونی روی لینک زیر کلیک کنی:

ارزان‌ترین سقف های کاذب کدام اند؟

اگر در انتخاب نوع سقف کاذب آزادی کامل دارین و تنها بر اساس قیمت می‌خواین تصمیم بگیرین، سقف های کاذب تایل ارزان‌ترین نوع در بین سقف‌های کاذب هستن و قیمت کمتری نسبت به سقف‌های یکپارچه و دکوراتیو دارن. اما همین سقف تایل انواع مختلفی داره و میشه اونو در برند، جنس و طرح‌های مختلفی تهیه کرد. نگران نباشین ما در ادامه ارزانترین نوع سقف تایل رو هم بهتون معرفی می‌کنیم:

ارزان‌ترینِ شماره 1: تایل گچی روکش کاغذی

تایل گچی روکش کاغذی ساده‌ترین نوع تایل و در نتیجه ارزان‌ترین نوع است. اینم بگیم که تایل‌های گچی برندهای مختلفی دارن که معروف‌ترین اونها برند کناف هست. حتی بعضی از افراد این نوع از سقف‌ها رو کلاً به اسم کناف میشناسن. اما معمولاً برند کناف نسبت به سایر برندها گران‌تر و البته با کیفیت‌تره. اما اگر فقط قیمت براتون مهمه لازمه بگیم برخی برندهای دیگه حتی قیمتی نصف برند کناف دارن!

ارزان‌ترینِ شماره 2: تایل گچی کاغذی قابل تمیز شدن

خب بعدی از تایل گچی با روکش کاغذی، این نوع از سقف کاذب ارزان‌ترین نوع به حساب میاد. اما برای تایل‌های لازمه بگیم که معمولاً در منازل استفاده نمیشن چون دکوراتیو نیستن و زیبایی بصری ندارن. علاوه بر این، معمولاً تایل‌های گچی با روکش کاغذی نسبت به رطوبت مقاوم نیستن. یعنی نه میشه اونها رو با آب شست و نه در مکان‌های مرطوب مثل حمام استفاده میشن. اما این نوع نسبت به حالت قبلی قابلیت تمیز شدن داره ولی باز هم نسبت به رطوبت مقاومتی نداره.

ارزان‌ترینِ شماره3: تایل گچی روکش کاغذیِ طرح دار

این نوع تایل هم در برندهای مختلف وجود داره. تفاوتش با نوع قبلی در وجود طرح‌های متنوع روی تایل‌ها هست.

کمی گرونِ شماره 1: تایل گچی با روکش PVC

همونطور که گفتیم، تایل‌های گچی با روکش کاغذی که در دسته‌ی ارزان‌ها قرار دارن، نسبت به رطوبت مقاومت ندارن. اما تایل‌های گچی با روکش PVC مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت دارن.

لازمه بگیم هر چه روکش PVC در این نوع سقف قوی‌تر باشه، قیمت بیشتری داره.

نبشی سفید

کمی گرونِ شماره 2: پنل طرحدار، سوراخدار، برجسته، آکوستیک

پنل‌های گچی غیر از موارد ساده‌ای که گفتیم، انواع مختلفی دیگه‌ای دارن که چون ویژگی‌ها و مزایا بیشتری دارن قیمت شون هم نسبت با تایل گچی ساده بیشتره. تایل‌های آکوستیک از این نوع هستن. مزیت اونها اینه که عایق صوتی هستن.

پیشنهاد میکنیم مطلب سقف کاذب آکوستیک رو هم ببینید.

نسبتاً گرانِ شماره 1: پانل تمام پی وی سی خود اشتعال

خب از تایل‌های گچی که بگذریم، پانل یا تایل‌های پی وی سی در دسته‌ی بعدیِ سقف‌های کاذب ارزان قیمت قرار می‌گیرن که البته نسبت به تایل‌های گچی با روکش کاغذی نسبتاً گران‌تر هستن. مهمترین مزیت سقف کاذب تمام پی وی سی مقاومت کامل اونها در برابر رطوبت و آب هست. بنابراین، در سرویس بهداشتی، حمام، استخرها و … کاربرد دارن.

اما در نوع خود اشتعال اگر قسمتی از سقف آتش بگیره، شعله‌های آتش به تمام سقف سرایت می‌کنه.

نسبتاً گرانِ شماره 2: پنل تمام پی وی سی مقاوم در برابر اشتعال

مزیت پانل پی وی سیِ مقاوم در برابر اشتعال اینه که فقط تا زمانی که در تماس با منبع آتش باشه می‌سوزه و بعد از حذف منبع سوختنی، خاموش میشه و آتش هم به تمام قسمت‌های سقف سرایت نمی‌کنه.

نکته: اما همونطور که گفتیم، سقف‌های تایل با اینکه ارزان هستن اما قابل استفاده در منازل مسکونی نیستن! چون زیبایی و جذابیت بصری ندارن. پس برای خونه، ارزان‌ترین سقف کاذب چیه؟

خونه یا غیر خونه؟ دکوراتیو یا ساده؟ مسئله اینست!

در قسمت قبل گفتیم اگر سقف کاذب رو برای فضاهای اداری یا تجاری استفاده می‌کنین و یا فضاهایی که زیبایی بصری سقف براتون اهمیت نداره، می‌تونین از انواع تایل استفاده کنین که قیمت ارزان تری دارن.

سؤال: اما سؤال اینجاست برای منازل و یا فضاهایی که می‌خوایم سقف دکوراتیو کار کنیم، چه نوع سقف کاذبی ارزان‌ترین است؟

جواب: ما بهتون سقف کاذب از جنس کناف و یا رابیتس و گچ رو پیشنهاد می‌کنیم. اما اینکه کناف ارزون‌تر در میاد یا رابیتس به شرایط پروژه تون بستگی داره.

در سقف‌های دکوراتیو، کناف ارزون تره یا رابیتس؟

اگر بخوایم فقط بر حسب قیمت متری و برای طرح‌های معمولی جواب این سؤال رو بدیم، میشه سقف رابیتس.

اما بذارین دقیق‌تر بهتون بگیم:

برای اینکه بفهمین کدوم سقف ارزان تره باید علاوه بر قیمت متری، هزینه‌های جانبیِ اجرای سقف کاذب و شرایط پروژه رو هم مد نظر داشته باشین.

1. قیمت متری سقف کناف ارزان‌تره یا رابیتس؟

همونطور که گفتیم، قیمتِ متریِ سقف رابیتس به‌طور میانگین کمتر از کناف هست.

2. هزینه‌های جانبی سقف راویز (رابیتس) بیشتره یا کناف؟

اما هزینه‌های جانبی چطور؟ بازم راویز ارزان تره؟

همونطور که می‌دونین، اجرای سقف راویز خیلی ریخت و پاش داره. برشکاری داره، جوشکاری می‌خواد، حجم گچ‌کاریی بالایی داره، زباله‌های ساختمانی زیادی تولید می‌کنه و… که همه‌ی اینها هزینه‌های جانبی اجرای سقف رو زیاد می‌کنه.

مثلاً ممکنه پروژه بصورت بازسازی باشه و کف پروژه از جنس سرامیک باشه. خب جوشکاری‌های و گچ‌کاریِ زیادی که رابیتس داره ممکنه به سرامیک آسیب بزنه و به صورت غیر مستقیم هزینه ها رو افزایش بده.

در صورتیکه اگر از کناف استفاده بشه، فقط کافیه روی سرامیک رو بپوشونین و 4 پایه‌ی کناف‌کار رو بذارین روش و اجرای سقف کاذب شروع بشه، با حدقل زباله‌ی ساختمانی و حداقل ریخت و پاش!

3. آیا برای اجرای کناف یا رابیتس باید شرایط خاصی در پروژه وجود داشته باشه؟

برای تصمیم گیری در مورد انتخاب بین رابیتس و کناف، باید علاوه بر هزینه به شرایط پروژه هم توجه کنین. مثلاً:

  • آیا پروژه بازسازی است یا ساخت؟

در پروژه‌های بازسازی، اگر می‌خواین از سقف کاذب رابیتس استفاده کنین باید بررسی کنین که سقف اصلی از چه نوع است.

چون اگر سقف اصلی ساختمان از جنس کرومیت یا دال بتنی باشه، نمی تونین از سقف کاذب رابیتس استفاده کنین. به این دلیل که برای نصب رابیتس به سقف اصلی نیاز به جوشکاری یا اصطلاحاً اتصال گرم هست، در صورتیکه جوشکاری روی کرومیت یا دال بتنی به شدت به مقاومت اونها آسیب میزنه. در این دو نوع سقف فقط مجاز به استفاده از اتصال سرد (مثلاً تفنگ هیلتی) و در نتیجه سقف کاذب کناف هستیم.

سپری کلیک

اما اگر سقف اصلی از جنس کامپوزیت یا طاق ضربی باشه، اتصال آویزهای سقف رابیتس از طریق جوشکاری مشکلی در مقاومت سقف اصلی ایجاد نمی‌کنه.

اینم بگیم که اگر پروژه در مرحله‌ی ساخت بود و سقفش از جنس کرمیت یا دال باشه، در حین اجرای سقف اصلی باید محل آویزهای رابیتس اجرا بشن. در این صورت مانعی برای پیاده‌سازی سقف رابیتس وجود نداره.

  • آیا سرعتِ اجرا و زمان در پروژه اهمیت داره؟

اگر زمان اجرا براتون اولویت داره، پیشنهاد ما سقف کاذب کناف هست. کناف به سهولت و با سرعت پیاده‌سازی می‌شه و حداقل هزینه‌های جانبی رو براتون ایجاد میکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی