تایل سقفی چیست؟انواع آن کدام اند؟

تایل سقفی چیست؟
صفحاتی با ابعاد 60*60 (در صورت نیاز امکان سفارش ابعاد دلخواه وجود دارد) هستند که وزن سبکی دارند و در اجرای سقف های کاذب کناف استفاده می شوند . تایل ها توسط زیر سازی فولادی به سقف اصلی متصل می شوند و یک نمای زیبا در سقف ایجاد می کنند.استفاده از تایل های سقفی امکان اجرای عایق های صوتی و حرارتی در سقف، اجرای نور مخفی ، دسترسی اسان به تاسیسات سقف را ایجاد می کند.
تایل های سقفی دارای تنوع زیاد در جنس طرح و رنگ می باشند و قابلیت اجرا در اکثر محیط ها را دارند. سرعت اجرا و نصب ان ها نیز از دیگر مزیت های تایل ها می باشد.
انواع تایل های سقفی
تایل های ساده گچی:
تایل هایی تهیه شده با متریال گچ هستند که در دو نوع روکش دار و رنگ شده تولید و عرضه می شوند.
مدل های مختلفی چون ( تایل های ساده، حصیری ، سوراخ منظم ، سوراخ نا منظم ، تخم مرغی) در بازار وجود دارد که بر حسب نیاز و سلیقه توسط مشتری انتخاب می شود.
تایل های ساده گچی بدون سوراخ ویژگی جذب صوت ندارند. نوع روکش دار این تایل ها که از الومینیوم یا PVC هستند به راحتی تمیز می شوند.
تایل های گچی طرح دار :
بیشترین کاربرد این تایل ها در اجرای سقف های کاذب مشبک می باشد.کاور الومینیوم پشت تایل امکان اجرا در فضاهای مرطوب را برای این تایل ایجاد می کند. این تایل ها نیز سوراخ ندارند و جذب صوت نمی کنند.
تایل های PVC :
این تایل ها مشتعل نسیتند و عایق صوتی و حرارتی خوبی بشمار می روند و از تلف شدن انرژی جلوگیری می کنند.
این تایل ها دوام سقف کاذب کناف را بالا می برند و حتی در فضاهای مرطوب هم قابل استفاده هستند.
از این تایل ها بعد از اتمام عملیات سفت کاری می توان استفاده کرد و امکان سفارش در انواع رنگ های دلخواه وجود دارد. سهولت در تمیز کردن ان ها، امکان اجرای نورپردازی های زیبا از دیگر ویژگی های تایل های PVC است.
تایل های پوشالی :
تایل های پوشالی تهیه شده از براده های چوب و پودر مکنزیت و مخلوط ان با اب بدست می ایند. خاصیت اکوستیکی دارند و در برابر ضربه و رطوبت مقاوم هستند و جزو گروه تایل های عایق صوتی و حتی رطوبتی محسوب می شوند.
قابلیت رنگ امیزی دارند و همچنین امکان اجرای سقف های دکوراتیو با این تایل ها وجود دارد.
تایل های ارمسترانگ :
این تایل ها در رده ی تایل های یکپارچه هستند و به همین دلیل قابلیت استفاده در حجم های بزرگ سقف مثل مجتمع های تجاری را دارند.
این تایل ها از متریال هایی مانند PVC یا الومینیوم یا … تولید می شوند و سرعت نصب بالایی دارند.
تایل های فلزی :
این تایل ها از الومینیوم تهیه می شوند و صفحه سیاه پشت تایل ها کمک می کند سازه زیرسقف نصب شود. سوراخ های تایل از مرکز 5 میلی متر فاصله دارند.
تایل های اکوستیک UPVC :
این تایل ها که یک عایق صوتی مناسب محسوب می شوند مناسب اجرا در محیط هایی مانند استودیو ، سالن کنفرانس و امفی تئاتر و… می باشد. هزینه ی اجرای این مدل تایل ها نسبت به دیگر تایل ها کمی بالاتر است.
از مزایای این تایل می توان به امکان اجرای نورپردازی، مقاومت در برابر پوسیده شدن، تنوع در طرح، بالا بردن عمر سقف کاذب، مقاوم در برابر ضربه و … اشاره کرد.
این تایل ها در دو نوع لبه دار و بدون لبه تولید می شوند که مدل لبه دار ان به شکل مشبک در سقف اجرا می شود و نکته ی اجرای تایل های مدل لبه دار اجرا در پایین تر از سطح سقف کاذب کناف است.
پتایل های معدنی :
همانطور که از اسم این تایل ها پیداست از مواد معدنی مانند خاک رس، پشم سنگ و … تهیه می شوند و در انواع طرح ها و رنگ ها تولید و در بازار عرضه می شوند. این تایل ها بسیار سبک و فاقد مواد شیمیایی بوده و عایق مناسبی در برابر صوت و حرارت به شمار می روند.
قابلیت اجرای سقف های دکوراتیو با این تایل از دیگر مزایای تایل های معدنی به شمار می رود.
اجرای سقف کاذب روی گچ کاری سقف
به کمک همه ی تایل ها می توان عیوب سقف اصلی مانند ایراداتی که در گچ کاری سقف به وجود می آید مثل ترک ها در گچ کاری ، یا موج در گچ کاری و سایه هایی که تیرچه ها در گچ کاری سقف می اندازند، را پوشاند.
حتی گاهی به دلیل نفوذ رطوبت در سقف، باعث میشود گچ کاری سقف تخریب شود و نمای زشتی به سقف ببخشد. یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از این نمای بد گچ کاری سقف، اجرای سقف کاذب در سقف است.
کلام اخر
همانطور که در مقاله بالا خواندید سقف کاذب روشی عالی برای بازسازی و یا زیباسازی و عایق کاری محیط زندگی ما است و تایل ها عضو اصلی سقف کاذب بشمار می روند.
دیدگاهتان را بنویسید